25 april 2007

YoHoCo Jaarplan 2007

Het bestuur van YoHoCo heeft dit jaar voor het eerst een jaarplan opgesteld. Hier kun je lezen wat onze plannen zijn.

24 april 2007

YoHoCo vão a Lisboa!

Zoals ieder jaar organiseert YoHoCo ook dit jaar een studiereis. Na een aantal jaren in het noorden en het oosten van Europa te hebben doorgebracht, zakken we dit jaar af naar het zonnige zuiden. YoHoCo gaat van woensdag 24 tot en met zondag 28 oktober naar Lissabon! De reiscommissie is al een paar weken aan de slag om voor jullie een leuk en leerzaam programma samen te stellen. Op het programma staan onder meer een bezoek aan de Portugese ombudsman, de "Raad van State" (Supremo Tribunal Administrativo) en de Nederlandse ambassade. Daarnaast is er zoals ieder jaar voldoende gelegenheid om de stad te leren kennen.

Voorlopig programma

Op 24 oktober vertrekken we rond 12 uur met een bus vanuit Den Haag naar het Brusselse vliegveld Zaventem, vanwaar we aan het eind van de middag naar Lissabon vliegen. De donderdag en vrijdag zijn gereserveerd voor de werkbezoeken aan onze Portugese collega's. Zaterdag kan iedereen doen wat hij of zij zelf wil, maar de reiscommissie zal ook een programma voorstellen, bijvoorbeeld een bezoek aan een museum of sightseeing. Laat zondagavond vliegen we weer terug naar Zaventem. De bus brengt ons - in de loop van de nacht (!) - terug in Den Haag. Als je al op zondagochtend vanuit Lissabon zou willen terugvliegen kan dat ook, maar dan zijn de kosten vanaf Zaventem naar huis in principe voor eigen rekening.


Kosten
De kosten per persoon bedragen ongeveer €300 (afhankelijk van de uiteindelijke kosten van de vlucht). Hiervan betaalt YoHoCo €125, de rest is voor eigen rekening. Hiervoor krijg je de vliegreis, vervoer van en naar het vliegveld, en vier overnachtingen (incl. ontbijt) in een eenvoudig hotel. Alle overige kosten (bijv. lunches, diners, verzekeringen) zijn voor eigen rekening. Wel zal de reiscommissie proberen lunches en diners aangeboden te krijgen bij de werkbezoeken.

Aanmelding
Er kunnen 25 mensen mee naar Lissabon. Naast de reiscommissie en de voorzitter van YoHoCo is er daarom plaats voor 19 YoHoCo-leden. Aanmelden kan tussen 24 april en 7 mei 12.00 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan mailto:reis.yohoco@gmail.com, met daarin je volledige naam (zoals het in je paspoort staat), geboortedatum en paspoortnummer.

In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben bestuur en reiscommissie dit jaar de beschikbare plaatsen verdeeld over de verschillende Hoge Colleges, om een goede afspiegeling te krijgen van het ledenbestand. De verdeling (exclusief voorzitter en reiscommissie) – gebaseerd op het aantal betalende leden per 15 april 2007 – is als volgt:

  • Raad van State – 11 plaatsen
  • Nationale Ombudsman – 3 plaatsen
  • Staten-Generaal – 3 plaatsen
  • Rekenkamer, Kabinet en Kanselarij gezamenlijk – 2 plaatsen
Verder gelden de volgende regels:
  • Eenieder dient zich individueel aan te melden (geen groepsaanmeldingen)
  • De verdeling binnen de groepen vindt plaats op basis van loting (en staat los van volgorde van binnenkomst)
  • De contributie 2007 moet zijn betaald op het moment van aanmelding
  • Eventuele resterende plaatsen binnen een groep worden verloot onder alle overige aanmeldingen

Zo snel mogelijk na 7 april hoor je of je bent ingeloot, waarna je zo snel mogelijk dient te betalen. Deelname wordt pas definitief als de betaling vóór 14 mei binnen is. Is dat niet het geval, vervalt de aanmelding en komt de plek vrij voor de mensen op de wachtlijst. De betaling moet plaatsvinden door € 175,- (afhankelijk van de ticketkosten later nog met maximaal €25 aan te vullen) over te maken op rekeningnummer 3576.28.748 , t.n.v. YoHoCo te Den Haag, o.v.v. Lissabon 2007.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij de leden van de reiscommissie:
Paul Breitbarth (mailto:paul.breitbarth@eerstekamer.nl)
Michiel Gorsse (mailto:m.gorsse@raadvanstate.nl)
Volker Liefering (mailto:v.lieffering@rekenkamer.nl)
Wendy van der Sluijs (mailto:w.vandersluijs@raadvanstate.nl)
Henk Jan Starrenburg (mailto:h.starrenburg@nationaleombudsman.nl)

13 april 2007

Contributie!

Nog niet alle leden hebben hun contributie voor dit jaar betaald. Daarom verzoekt het bestuur de leden die dit nog niet hebben gedaan vriendelijk, doch zeer dringend, om dit zo snel mogelijk alsnog te doen. Des te meer activiteiten kunnen wij organiseren!
De contributie bedraagt €17,50 en kun je overmaken op Rabobank nummer: 35.76.28.748 t.n.v. Yohoco onder vermelding van je naam en het contributiejaar.
Waarvoor dank!

http://www.flickr.com/photos/captivated/117197485/ De foto is van Mandie en getiteld Empty.

12 april 2007

Piazza Cactus-cafe op vrijdag 13 april

Een debatcafé speciaal voor jonge ambtenaren. Een plaats en tijd om de werkweek af te sluiten met jonge collega's. Een moment om inhoudelijk geprikkeld te worden.
Gastheer Bas van Werven, presentator van BNR Nieuwsradio, ontvangt jonge ambtenaren, politici en bestuurders. Jan Willem Weck, directeur-generaal van de ABD, tapt
de biertjes en discussieert mee van achter de bar. Bas Parlevliet (VenW), winnaar van dé Cactus van het vorige café verzorgt de column. En natuurlijk voor de komische,
maar kritische noot: de stamgasten!
Deze keer over welke effecten vooroordelen hebben op jouw carrière? Waarom is maar 17
procent van de topmanagers binnen het rijk een vrouw? Viert het old boys
network nog steeds hoogtij? Meer emancipatiebeleid of moeten we
vrouwen juist niet zoveel 'pamperen'? We vragen het aan Marike Stellinga,
journalist van Elsevier, en Nina Huygen, unitmanager bij de IND. Kom naar La Cubanita en debatteer mee!
Datum en tijd: vrijdag 13 april vanaf 17:30
Waar: La Cubanita, Lange Houtstraat 25 in Den Haag
Aanmelden en kosten: mailto:cactus@pm.nlToegangs is gratis op vertoon van werknemerspas.

11 april 2007

YoHoCo - Rondleiding Gevangenpoort op vrijdag 20 april

Geef je op voor de rondleiding door de Gevangenpoort en maak kennis met de geschiedenis van het strafrecht in Nederland! De Gevangenpoort is de voormalige gevangenis van het gerechtshof van Holland en was tot het begin van de 19 de eeuw in gebruik. Dit is de gevangenis waar Cornelis de Witt – ons allemaal welbekend - opgesloten werd. Deze rondleiding is erg indrukwekkend en echt een aanrader!

Datum en tijd: vrijdag 20 april, rondleiding van 12:00 – 13:00 uur. Verzamelen 11:50 uur bij de Gevangenpoort (Buitenhof 33)
Toegang: voor leden gratis, voor niet-leden EUR 4,- p.p.
http://www.flickr.com/photos/photocapy/ De foto van de Gevangenpoort is van Photocapy en getiteld Urban Acrobats.

10 april 2007

Reuring!Cafe met het thema "Kracht door flexibiliteit"op woensdag 25 april

Kan de overheid wel in alle gelaagdheid slagvaardig zijn? Wil jij weten hoe onze gasten tegen dit onderwerp aankijken, wat hun ervaringen hiermee zijn en wat hun visie is op flexibilisering? Kom dan naar deze aflevering van REURING!Café! De gasten zijn: Roel Bekker, programma-secretarisgeneraal voor de vernieuwing van de rijksdienst, Erik Gerritsen, gemeentesecretaris van Amsterdam en Paul Frissen, hoogleraar Bestuurskunde aan de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur van de Universiteit van Tilburg en lid van het adviesorgaan Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Zij vertellen over hun visie en dagelijkse praktijk in relatie tot de kunst van flexibel organiseren. REURING!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren. Het draait daarbij om het stimuleren 'van het buiten naar binnen' denken. Ook tijdens dit REURING!Café is er weer een gastmuzikant, maar deze blijft nog even geheim! Deze speciale gastmuzikant zal een nummer meespelen met de 'Wizards of AZ', de huisband van het Ministerie van Algemene Zaken. Mark Frequin, DG bij het ministerie van EZ, is onze presentator. De bezoekers van het REURING!Café zijn ambtenaren die vooropgaan in de vernieuwing van de overheid. Ben jij dat?
Datum en tijd: woensdag 25 april. Aanvang 17:00 uur (zaal open 16:30)
Waar: Nutshuis (Riviervismarkt 5 in het Centrum)
Aanmelden: http://www.vom-online.nl/toegang is gratis.
Meer informatie: http://www.vom-online.nl/

09 april 2007

Jong-Ez goes Tout Royale op donderdag 26 april 2007

Bereid je grondig voor op Koninginnedag met het Jong-Ez feest met als thema Tout Royale! Dit wil je niet missen!
Datum en tijd: donderdag 26 april vanaf 20:30 uur
Locatie: Club OneFour
Aanmelden en kosten: Bart Visser (mailto:b.visser@minez.nl) Inge Horstmeier (i.horstmeier@opta.nl ) , Corien Boelstra ( boelstra@evd.nl ) Kaarten kosten € 5, - (inclusief Royale welkomstdrankje + twee consumpties)