30 mei 2007

An Inconvenient Truth, the sequel: OUT of the box, INterdepartementaal! op 13 juni

Een aantal VROM-trainees organiseert op 13 juni een duurzaamheidactiviteit. Zij vertonen de film 'An Inconvenient Truth' van Al Gore en willen na afloop met jonge ambtenaren discussiëren over het klimaatprobleem. Op woensdagmiddag (12:00-16:30) 13 juni kun je op de Campus Den Haag meewerken aan een verbeterde interdepartementale aanpak van dit probleem in verschillende brainstormsessies aan de hand van filmfragmenten.
Op 15 juni zal het script aan de minsiter van VROM, Jacqueline Cramer, gepresenteerd worden tijdens het congres ‘Een beter milieu begint bij Europa’. Dit is een mooie nuancering op het onderwerp van dit congres, een intensievere internationale samenwerking, want interdepartementaal kan er ook nog een grote slag gemaakt worden.
Doe mee! Schrijf je in op Interdepartementaal@gmail.com. Dit initiatief wordt ondersteund door VROM en ITO

Piazzacafé ‘Help! Een burger.’ op vrijdag 1 juni

Het kabinet trekt nu honderd dagen het land in, maar komen ambtenaren wel genoeg buiten hun departement? Burgers willen serieus genomen worden en verwachten tegelijkertijd meer van de overheid. Hoe is de relatie ambtenaar-burger en hoe ga je om met burgerbrieven en
initiatieven van burgers? Discussieer mee tijdens het vijfde CactusCafé!
Bas van Werven, presentator van BNR Nieuwsradio, ontvangt jonge ambtenaren, politici en
bestuurders. Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, tapt de biertjes en
discussieert mee vanachter de bar. Nienke Doeve (OCW), winnares van dé Cactus van het vorige café verzorgt de column. En natuurlijk voor de komische, maar kritische noot: de stamgasten!
Datum en tijd: 1 juni 2007 om 17.30 uur (aanvang programma 18.00 uur)
Locatie: La Cubanita, Lange Houtstraat 25, Den Haag
Meer informatie en aanmelden: www.pm.nl of stuur een mailtje naar
cactus@pm.nl. Toegang is GRATIS!

02 mei 2007

YoHoCo- Oranjewandeling door Den Haag op vrijdag 25 mei

Leer de stad waar je werkt en je mede YoHoCo-leden kennen op deze wandeling door Den Haag. We gaan een Oranje-wandeling doen langs de historische gebouwen en monumenten in Den Haag. Geef je snel op voor deze wandeling vol historische anekdotes en actuele wetenswaardigheden!

Datum en tijd: vrijdag 25 mei, 12:15 uur - 13:45 uur. De plek waar we zullen verzamelen volgt spoedig.

Kosten: leden gratis, niet leden EUR 2,50 p.p.


http://www.flickr.com/photos/b_a_t/138988405/ De foto is van b-a-t en getiteld Konninginnedag 2005.

Taakstelling en vernieuwing rijksdienst - Wil jij YoHoCo vertegenwoordigen?

Op 9 mei organiseert het Platform Ondernemingsraden (PRO) een discussiebijeenkomst over de taakstelling en de vernieuwing van de rijksdienst. Behalve vertegenwoordigers van de ondernemingsraden zullen afgevaardigden van de vier ambtenaren- en vakcentrales aanwezig zijn. PRO vindt de mening van jonge rijksambtenaren belangrijk en nodigt via Piazza de jongverenigingen uit om deel te nemen aan de discussie.

Na een terugblik op de recente acties die PRO heeft ondernomen (gesprekken van PRO-delegaties met Roel Bekker en met Tweede Kamerleden van de regeringspartijen), gaat de bijeenkomst vooral over hoe de medezeggenschap met departementale invullingen van de taakstellingen omgaat. Dit gegeven de mede door PRO gestimuleerde afwegingen die rijksbreed zullen worden gemaakt van de zomer. Opgeroepen is om er nog niet formeel – dat wil zeggen door middel van WOR-adviezen – over te overleggen met de SG's en DG's op de departementen zolang het rijksbrede plaatje nog niet bekend is. Aan de orde komt hoe de zelfstandig opererende DOR'en, COR'en, GOR'en hier tot nu toe mee zijn omgegaan en zullen omgaan.

Per departement of rijksonderdeel (Belastingdienst, Hoge Colleges van Staat) is één vertegenwoordiger van elke jonge ambtenarenvereniging binnen de sector Rijk welkom de vergadering bij te wonen. Om te horen en 'mee te maken' hoe vertegenwoordigers van de formele overlegorganen binnen het Rijk met het onderwerp omgaan. En natuurlijk om mee te discussiëren over wat daarbij 'slimme punten of zetten' zijn, aldus PRO.

Datum en tijdstip: woensdag 9 mei 10.00 uur – 12.00 uur
Locatie: Rijksacademie voor Financiën en Economie, Zeestraat 86-90, Den Haag
Aanmelden: via activiteiten.yohoco@gmail.com. De eerste aanmelder van YoHoCo zal door het bestuur als YoHoCo- vertegenwoordiger aangemeld worden bij Piazza. Let op:er is ruimte voor maximaal twintig afgevaardigden van de jongverenigingen, wacht dus niet te lang met belangstelling tonen

Piazza - JongRIJK-borrel - vrijdag 4 mei

Mei Match Maand

Mei Match Maand…! Van Jong VenW – geef je snel op!
Ben je benieuwd naar hoe het er bij een ministerie aan toe gaat? Heb je wel eens de gedachte gehad om ook daadwerkelijk bij een ander ministerie te gaan kijken? Of juist te kijken bij een commercieel bedrijf hoe het reilt en zeilt? Of zit je bij een consultancy bureau en wil je met eigen ogen zien hoe verrassend de rijksoverheid kan zijn? Of wil je juist kennis vergaren binnen je eigen vakgebied? Of …of …of…? Wil jij een match aangaan met een andere organisatie? En bied je daarbij ook een kijkje in je eigen keuken? Dan is de MeiMatchMaand zeker iets voor jou!

JongVenW organiseert samen met JongEZ, JongLNV, JongVROM, JongVWS, De Nieuwbouw en Deloitte & Touche de MeiMatchMaand. Naast het vergaren van kennis, het bevorderen van de samenwerking en het opdoen van leuke contacten dagen we je ook uit om na te denken én de discussie aan te gaan. Het thema is ook daarom: Kijk eens over je grenzen heen!

Aanmelden: Op www.jongvenw.nl kun je zelf een match maken en wie weet word je gematched. Houd daarom in de maand mei ruimte vrij in je agenda voor een match(es)!

Voor vragen: Peterianne van Oel, peteriannevanoel@minvenw.nl