06 juni 2007

Jong SZW beachvolleybaltoernooi en BBQ op vrijdag 6 juli

Na de successen van vorige jaren organiseert Jong SZW ook dit jaar weer een beachvolleybaltoernooi. Het toernooi vindt plaats op vrijdag 6 juli, vanaf 17.00 bij strandpaviljoen Soomers in Scheveningen.
De organisatie hoopt op stralende weer jaar en rekent op net zulke fanatieke teams als vorig jaar. De middag wordt afgesloten met een heerlijke BBQ.
Aanmelden kan per compleet team via pvdbogaard@minszw.nl. Een team bestaat uit minimaal vier personen. De kosten zijn € 13,50 voor de BBQ. Graag aangeven als u vegetarisch wilt eten.

Piazza Big EAZy Summer BBQ op vrijdag 29 juni

JongEZ en JazZ organiseren de EAZy Summer BBQ! Die wil je niet missen!
Tijd: vanaf 17.30uur
Locatie Beachclub Whoosah te Scheveningen JongEZ, JazZ
Kosten: 15 Euro voor feest en bbq.
Aanmelden: activiteiten.yohoco@gmail.com voor 22 juni.

YoHoCo-lezing over Electronisch Bestuurlijk Verkeer op vrijdag 22 juni

Steeds meer bestuurlijk verkeer gaat over de e-mail! Wil je alles weten over de wettelijke regels hierover? Kom dan met je collega’s naar deze YoHoCo-lezing. Mevr. mr. Groothuis, universitair docent bij de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Leidse Rechtenfaculteit, een lezing voor YoHoCo houden over electronisch bestuurlijk verkeer. Groothuis heeft vele artikelen en boekbijdragen over staats- en bestuursrechtelijke aspecten van ICT-gebruik door overheidsorganen gepubliceerd. Er zal gelegenheid zijn om vragen te stellen.
Wanneer: vrijdag 22 juni
Waar: Marcus Bakkerkamer, Tweede Kamer, 12:15 -13:00 uur (zaal open 12:00)
Toegang: gratis voor leden en niet-leden.
Aanmelden: activiteiten.yohoco@gmail.com Graag z.s.m. in verband met het regelen van de lunch.

Actualiteitenbijeenkomst Academie voor Wetgeving: Kritiek op politiek en wetgeving, op donderdag 21 juni 2007.

Op 8 december 2006 sprak prof. dr. R.A. Koole in zijn oratie aan de Universiteit Leiden over de kritiek op de politiek. Deze kritiek is van alle tijden, maar is de laatste decennia gegroeid naar een groot ongenoegen. In deze actualiteitssessie gaat prof. Koole in op dit thema. Daarbij zal ook de vraag aan de orde komen of er verwantschap is tussen de kritiek op de politiek en die op de wetgeving.
De bijeenkomst vindt plaats op 21 juni van 15.30 tot 17.30 uur aan de Academie, Lange Voorhout 62. Na afloop van de bijeenkomst is er, onder genot van een drankje, nog de gelegenheid tot napraten.
Deze bijeenkomst zal gratis toegankelijk zijn voor wie zich daarvoor heeft opgegeven. Aanmelden kan via academie@acwet.nl. Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van de Academie voor Wetgeving en het Kenniscentrum Wetgeving.

YoHoCo-bijnazomer-mamibo(maandagmiddagborrel) op maandag 18 juni

Kom gezellig borrelen en maak kennis met de andere YoHoCo-leden. Kom alleen of neem al je jonge collega's mee! Lid zijn wordt op prijs gesteld, maar je mag altijd een keer kennis komen maken als je nog geen lid bent.
Plaats en tijd: Café Scheltema in de Parkstraat 39a van 17:30 – 20:00 uur
Opgeven is niet nodig.

Piazza meets BZK-bewindspersonen op woensdag 13 juni

De 100-dagen-periode is voorbij, het beleidsprogramma wordt gepresenteerd op 14 juni en de invulling van de taakstelling bij de Rijksoverheid wordt langzaam maar zeker zichtbaar. Daarom wordt het tijd om als jonge Rijksambtenaar eens de verantwoordelijk bewindspersonen aan de tand te voelen hierover. Guusje ter Horst en Ank Bijleveld zullen komen kennismaken met de jonge Rijksambtenaren. Hoe beleefden zij de eerste 100 dagen, wat is ze met hun frisse blikken opgevallen, hoe zien zij de positie van de jonge Rijksambtenaar en hoe gaan ze er voor zorgen dat de Rijksoverheid een aantrekkelijke werkgever blijft voor jonge mensen?
Datum: woensdag 13 juni, vanaf 17.00uur.
Locatie: Bovenverdieping La Cubanita (Lange Houtstraat 17)
We hopen dat jullie massaal mogen verwelkomen! Voor vragen en/of opmerkingen kunnen jullie contact opnemen met Davy Pieters (davy.pieters@minbzk.nl).

Bezuidenhout brikken en barrels rally op donderdag 14 juni

Altijd al eens je blinkende barrel willen showen?
Grijp nu je kans en laat zien dat een rally ook zonder snelheidsovertreding gewonnen kan worden.De bewoners van het Bezuidenhout (EZ, LNV en BZ) nodigen iedereen uit om mee te doen aan een rally die op donderdagmiddag 14 juni gehouden zal worden. Het zal hierbij draaien om kennis, kaartlezen, humor en natuurlijk de voertuigen. De rally zal starten om 13.00 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten met een borrel.
Meedoen kost 10 euro per voertuig (minimaal 2 inzittenden en legaal voor de openbare weg) en is inclusief een verrassingspakket bij de start en een afsluitende borrel (met ruim voldoende alcoholvrije drankjes voor sommigen).
Opgeven bij activiteiten.yohoco@gmail.com vóór 7 juni (graag naam, werkgever, autotype en aantal inzittenden opgeven).

Reuring Cafe over bestuurlijke drukte op woensdag 13 juni

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) zal in juni de gastheer zijn van het zevende en laatste REURING!Café van dit seizoen. Het thema is Bestuurlijke drukte? Bestuurlijke Durf!
Harry Borghouts, Commissaris van de Koningin in Noord Holland gaat daarover in discussie met Joep Thönissen, voormalig directeur Ruimtelijke Ontwikkeling en Handhaving bij de Provincie Noord-Brabant en nu directeur RECRON (Vereniging van Recreatieondernemers Nederland), Tweede Kamerlid Liesbeth Spies (CDA) en Frans Nauta, voormalig secretaris Innovatieplatform, lector Innovatie en publicist over bestuur.
Tijdens dit REURING!Café zorgt de huisband van het Ministerie van Algemene Zaken,
de ‘Wizards of AZ’, weer voor muziek. Na afloop is er voor iedereen een (gratis) BBQ én een informatiemarkt! Mark Frequin, DG bij het ministerie van EZ, is onze
presentator.
Aanmelden kan via www.vom-online.nl. Toegang alleen met (gratis) toegangsbewijs.
Datum: woensdag 13 juni 2007.
Locatie: Nutshuis, centrum Den Haag (riviervismarkt 5)
Zaal open: 16.30 Aanvang: 17.00, aansluitend (gratis) BBQ en informatiemarkt!