15 februari 2008

Opgeven tot 27 februari 2008 – Maart MatchMaand

De MatchMaand, dit jaar in maart, wordt georganiseerd door de ministeries van VenW, EZ, Justitie, LNV, VROM en VWS, Futur, bedrijven vanuit de Nederlandse Bouwwereld vertegenwoordigd via De Nieuwbouw en de adviesbureaus Conclusion en Deloitte. Doel van deze maand is om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk jonge medewerkers elkaar leren kennen. Dit is nuttig voor deze medewerkers, maar ook voor de betrokken organisaties. Thema dit jaar is 'ZIN'. Wat maakt jouw werk ZINnig en ZINvol? Wat maakt dat jij plezier hebt in je werk en elke dag met ZIN naar je werkt gaat? En wat is de ZIN van jouw (werkende) leven? Wil je graag matchen, maar heb je je nog niet opgegeven? Dan kan dat nog steeds via http://www.jongvenw.nl tot 27 februari 2008.

Elke week wordt op http://www.jongvenw.nl/jvw.asp?SiteID=16&ID=486 een column geplaatst van een jonge medewerker waarin te lezen valt waarom hij/zij met 'ZIN' naar zijn/haar werk gaat.

Donderdag 21 februari 2008 - Actualiteitenbijeenkomst van de Academie voor wetgeving: werkbaarheidsanalyse

De Academie voor Wetgeving en het Kenniscentrum Wetgeving organiseren op donderdag 21 februari een actualiteitenbijeenkomst voor wetgevingsjuristen en beleidsmedewerkers rond de digitale werkbaarheidsanalyse. Ralph Vossen zal vertellen over dit nieuwe hulpmiddel voor ex-ante evaluatie van de werking en effecten van beleid en wetgeving.


Ralph Vossen, senior beleidsadviseur bij het Expertisecentrum Rechtshandhaving van het ministerie van Justitie, heeft de werkbaarheidsanalyse ontwikkeld. De analyse is een hulpmiddel bij de ontwikkeling van beleid en regelgeving; toepassing ervan levert een bijdrage aan het tot stand brengen van werkbare regels en beleid. Het instrument is met name bedoeld voor interactieve beleidsvorming en internetconsultatie. Kenmerkend ervoor is dat de analyse mede wordt uitgevoerd door personen op wie de regeling van toepassing is, namelijk de actoren uit de beleidstheorie. Het kan daarbij gaan om burgers of bedrijven die regels moeten naleven, personen werkzaam bij een uitvoeringsorganisatie die regels moeten naleven of uitvoeren, en personen werkzaam bij een (handhavings)organisatie die regels moeten handhaven.
Na deze bijeenkomst heb je een goed inzicht in de mogelijkheden van het instrument en in de wijze en het moment waarop je de werkbaarheidsanalyse kunt (laten) uitvoeren.

Datum en tijd
: donderdag 21 februari 2008 van 15.30 tot 17.30 uur.
Plaats: Academie voor Wetgeving, Lange Voorhout 62

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via academie@acwet.nl. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.