18 februari 2010

Voorzitter: Etienne Buijs
In het jaar 2010 zal ik met de voorzittershamer van YoHoCo zwaaien. Ik ben Etienne Buijs, senior persvoorlichter bij de Algemene Rekenkamer. In 2008 werd ik actief binnen de jongvereniging voor Hoge Colleges door met anderen de studiereis naar Ljubljana te organiseren. Vanaf het moment van lidmaatschap viel mij op dat er weinig verenigingen zijn die zo een diversiteit aan nuttige en plezierige activiteiten organiseren als YoHoCo; van opera en workshop zen tot bezoek aan de Tweede Kamer, een goede borrel na werktijd of een lunch met de hoogste ambtenaar van het Zweeds parlement. Het verrijkt je werk en daarnaast is de sfeer bij al die activiteiten erg goed. Daar ga ik mij dus in 2010 - samen met het gehele bestuur - graag voor inzetten zodat wij voor de leden het onderste uit de kan halen. Je gaat van ons horen dus!

Secretaris: Hans Arts
Mijn naam is Hans Arts en ik ben 28 jaar. Ik ben sinds september 2008 in dienst van de Tweede Kamer als wetgevingsjurist. Begin 2009 ben ik lid geworden van YoHoCo. Mijn functie in het bestuur is secretaris en in die hoedanigheid ga ik mij bezighouden met de ledenadministratie en het opstellen van nieuwsbrieven. Verder wil ik mij inzetten voor een groei van het ledenaantal, een succesvolle studiereis, en boeiende activiteiten. Als lid van YoHoCo probeer ik uiteraard zoveel mogelijk van dat alles mee te maken!

Penningmeester: Simone Melis
Mijn naam is Simone Melis en ik ben enkele maanden geleden begonnen als senior onderzoeker bij de kenniskring EU van de Algemene Rekenkamer. In een vlaag van impulsiviteit meldde ik me meteen aan bij het bestuur van YoHoCo en voor ik het wist was ik penningmeester! In die hoedanigheid ga ik er dit jaar voor zorgen dat de schatkist van YoHoCo goed beheerd wordt zodat we zoveel mogelijk leuke en leerzame activiteiten kunnen organiseren. Tot gauw op een van onze bijeenkomsten!

Bestuurslid Activiteiten: Annelies Binnema
Mijn naam is Annelies Binnema, ik ben 24 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam als jurist bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Veel van jullie zullen mij al kennen als bestuurslid activiteiten in het Bestuur 2009. Ook dit jaar ga ik weer mijn best doen om zoveel mogelijk leuke en interessante activiteiten te organiseren. Ik heb al een aantal activiteiten in gedachten, maar als jullie nog suggesties hebben dan hoor ik die graag!

Bestuurslid Reis: Vincent Vreugdenhil
Mijn naam is Vincent Vreugdenhil en ben 29 jaar. Sinds twee jaar ben ik lid van YoHoCo en dat is ongeveer net zo lang als ik in dienst ben bij de directie Bestuursrechtspraak van de Raad van State, waar ik mezelf bezig houd met zaken op het gebied van ruimtelijke ordening. Ik ben sinds het begin van mijn lidmaatschap redelijk actief binnen YoHoCo, waarbij het contact met collega's van andere Hoge Colleges een duidelijke toegevoegde waarde heeft. In 2008 (Ljubljana) en 2009 (Stockholm) ben ik mee geweest met de YoHoCo-studiereis. De eerste keer als 'passief' lid en de tweede keer als lid van de reiscommissie. De overstap naar het bestuur als voorzitter van de reiscommissie vond ik een logische vervolgstap. Op mij en de 5 andere leden van de reiscommissie rust de zware maar eervolle en vooral erg leuke taak om voor het najaar van 2010 wederom een legendarische en interessante studiereis op touw te zetten. Leuk om je binnenkort eens tegen te komen op een van de vele activiteiten van YoHoCo!


Als je nog vragen, ideeën of opmerkingen hebt over YoHoCo en onze activiteiten, nu of later in het jaar, benader ons dan!

16 februari 2010

Woensdag 24 februari - Debatevenement Gemeenteraadsverkiezingen

Op 3 maart 2010 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Weet jij al wat je gaat stemmen? Maak de keuze naar aanleiding van de door YoHoCo in samenwerking met BoomingBZK, JoFi, JongSZW en de Jonge Vossen georganiseerde debatavond! Deze avond vindt plaats op woensdag 24 februari vanaf 17.00 uur in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. Tijdens deze avond zullen diverse (kandidaat)gemeenteraadsleden voor de gemeente Den Haag van verschillende politieke partijen met elkaar het debat aangaan. Bijzonder is dat de kandidaatsleden allemaal jong zijn. Bovendien is het merendeel van de kandidaten werkzaam bij de rijksoverheid.

Er zullen lokale thema’s aan de orde komen en er zal worden ingegaan op het spanningsveld tussen het werken voor de rijksoverheid en het werkzaam zijn als gemeenteraadslid. Het debat zal onder de bezielende leiding staan van Mark Frequin, kersvers Directeur-Generaal Wonen, Wijken en Integratie bij VROM.

Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud:)
17.00 – 17.20: inloop
17.20 – 17.30: opening
17.30 – 19.00: debat tussen kandidaten Gemeenteraad Den Haag
19.00 – 19.30: borrel

Datum: woensdag 24 februari 2010
Tijdstip: vanaf 17.00 uur
Locatie: Oude Zaal Tweede Kamer, Binnenhof 1A
Deelname: Het bijwonen van het debat is gratis voor leden van YoHoCo. Aanmelding vooraf is vereist. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar activiteiten.yohoco@gmail.com.