23 mei 2010

Woensdag 26 mei - Debat Tweede Kamer Verkiezingen

Welke partij biedt het beste toekomstperspectief voor Nederland? Helpt dat nou, die plannen in de verkiezingsprogramma's voor reorganisatie van de overheid of gaat het niet ver genoeg? En waar moet ik nou als jonge ambtenaar eigenlijk op stemmen; wie overtuigt mij live?

Voor YoHoCo leden is een beperkt aantal plaatsen in de Oude Zaal van de Tweede Kamer gereserveerd. Wees er dus snel bij!

Programma:
17.00 – 17.20 ontvangst met koffie en thee
17.20 – 17.30 opening
17.30 – 18.30 debat tussen kandidaten
18.30 – 19.30 afsluitende borrel

Na het succesvolle debat rond de gemeenteraadsverkiezingen in februari organiseert YoHoCo op 26 mei vanaf 17:00 uur een landelijke variant waar antwoorden komen op bovenstaande vragen van politici zelf! Wederom organiseren wij dit evenement met andere jongverenigingen (te weten: JongOCW, De Jonge Vossen, Booming BZK, en JongSZW). De insteek van het live debat is de toekomst van het openbaar bestuur. Dit is natuurlijk relevant voor alle jonge ambtenaren werkzaam bij de Hoge Colleges. Deelnemers zijn onder andere ex-staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA), Rik Grashof (GroenLinks, oud wethouder van Rotterdam) en Rouvoet’s politiek-assistent, Reinier Koppelaar. Spoedig zullen nog namen van de overige deelnemers bekend worden gemaakt. Mark Frequin (dgWWI bij VROM) zal het debat scherp gaan leiden en de kandidaten uitdagen om echt stelling te nemen. Voor YoHoCo leden is een beperkt aantal plaatsen in de Oude Zaal van de Tweede Kamer gereserveerd. Wees er dus snel bij!

Tijdstip: vanaf 17.00 uur
Locatie: Oude Zaal Tweede Kamer, Binnenhof 1A
Deelname: Het bijwonen van het debat is gratis voor leden van YoHoCo. Aanmelding vooraf is vereist en het aantal plekken is beperkt. Stuur dus snel een e-mail naar activiteiten.yohoco@gmail.com.

07 mei 2010

Dinsdag 11 mei - Last-minute bezoek filmhuis

In de animatiespeelfilm Fantastic mr. Fox naar een verhaal van Roald Dahl raakt Wes Anderson de juiste toon tussen de mensen- en dierenwereld, tussen humor en ernst. Jong en oud kan zich laten betoveren door de fantastische hoofdpersoon die slechts dertig centimeter lang is en het desondanks opneemt tegen de locale grootmachten, de boeren Bolus, Bits en Biet.  

Mr. Fox belooft zijn vrouw plechtig dat hij op het rechte pad zal blijven. Ze leiden een idyllisch leventje, maar enige tijd na de geboorte van hun zoontje Ash komen bij Mr. Fox de instincten weer boven: een vos verliest immers wel zijn haren, maar nooit zijn streken. Om aan voedsel te komen gaat hij op rooftocht bij verschillende boerderijen. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer de schade moeten opnemen, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de booswicht voorgoed uit de weg ruimen, maar hun kruistocht brengt het bestaan van de hele dierengemeenschap in het bos in gevaar. Mr. Fox moet alle zeilen bijzetten om de aanvallen te pareren en samen met de heren Das, Konijn en Wezel zint hij op keiharde vergelding.

YoHoCo bezoekt deze film op dinsdag 11 mei en jij kan gratis mee! De film heeft veel lovende recensies gekregen en twee Oscarnominaties in de wacht gesleept, dus de film is vast de moeite waard! Meld je snel aan via activiteiten.yohoco@gmail.com, want het aantal plaatsen is beperkt.


Datum en tijdstip: Dinsdag 11 mei, verzamelen om 19.15 uur. (De film begint om 19.30 uur en duurt 87 minuten.)
Locatie: Filmhuis Den Haag, Spui 191
Aanmelden: activiteiten.yohoco@gmail.com
Kosten: Geen voor YoHoCo-leden! (niet-leden onder de 37 jaar betalen 20 euro inclusief lidmaatschap voor 2010)

02 mei 2010

Maandag 7 juni - Workshop Businessyoga

Mensen met een drukke baan klagen vaak over stress en problemen met ontspannen. Business yoga is speciaal georiënteerd op de behoeften van mensen met een druk beroepsleven. Tijdens een les ligt de nadruk op stressbestendigheid en innerlijke balans, een heldere geest, rug- en schouderproblemen en ontspanning middel yoga-oefeningen en ademhalingstechnieken. YoHoCo laat je kennis maken met deze vorm van yoga voor maar € 2,50!

Datum en tijdstip: maandag 7 juni van 17.30 uur tot 18.30 uur.
Locatie: Raad van State, Lange Voorhout 3
Kosten: €2,50 voor leden, €22,50 voor niet-leden jonger dan 37 jaar inclusief lidmaatschap voor 2010
Aanmelden: activiteiten.yohoco@gmail.com (maximaal 15 deelnemers)

Het maximum aantal deelnemers is bereikt, je kan je nog aanmelden voor de wachtlijst.

Donderdag 27 mei - bezoek Raad van State

De Raad van State heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1531. Begonnen als adviseur van de landvoogd heeft de Raad zich in bijna vijf eeuwen ontwikkeld tot bestuursrechter en wetgevingsadviseur. Benieuwd hoe de Raad deze taken uitvoert en wat daar allemaal bij komt kijken? Geef je dan op voor het bezoek aan de Raad van State op donderdag 27 mei!

Aan het begin van de ochtend krijg je een presentatie over de taken en de organisatie van de Raad van State en vervolgens zal je een zitting over de kosten bestuursdwang van een hennepkwekerij bijwonen. De zitting zal worden nabesproken met een paar juristen van de Raad van State. Daarbij is ook de gelegenheid om al je prangende vragen over de Raad te stellen. Het bezoek wordt afgesloten met rondleiding en lunch in het gebouw van de Raad van State op het Binnenhof.

Datum en tijdstip: Donderdag 27 mei van 9.00 uur tot 13.00 uur
Locatie: Raad van State, Lange Voorhout 3
Aanmelden: activiteiten.yohoco@gmail.com o.v.v. van je naam en adres, zodat we je vooraf wat informatie over de zaak kunnen toesturen. (Let op: het aantal plaatsen is beperkt.)
Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden.