17 juni 2011

Workshop snellezen (woensdag 29 juni)

Wist je dat je zeven maal sneller denkt dan je leest? Met de workshop snellezen leer je - met behoud van begrip - net zo snel lezen als je denkt! Je leert daartoe verschillende concentratie- en geheugentechnieken. De cursus vindt plaats op woensdag 29 juni van 15.00 tot 18.00 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 10. Meld je snel aan, want vol = vol!

Datum: woensdag 29 juni
Tijd: 15.00 - 18.00 uur
Kosten: € 10 voor YoHoCo-leden en voor niet-leden (jonger dan 37 jaar) € 30 inclusief lidmaatschap voor 2011
Aanmelden: activiteiten.yohoco@gmail.com Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met daarin informatie over de locatie en de spullen die je naar de workshop moet meebrengen.

10 juni 2011

Woensdag 22 juni - vertoning documentaire en debat

Op woensdag 22 juni vertoont YoHoCo samen met de jonge-ambtenarenverenigingen JongVWS, JongSZW, NextVenJ, JongBZK, JongOCW en JIM de documentaire ‘Weg van de barricaden’ van Joop Hazenberg over de maatschappelijke betrokkenheid van de generatie Y.

Na de filmvertoning is er ruimte voor debat met de filmmaker. We sluiten de middag af met een borrel.

Datum: woensdag 22 juni van 16.30 – 18.00 uur
Waar: Apollozaal of bedrijfsrestaurant van het Ministerie van VWS (Parnassusplein 5)
Aanmeldingen per e-mail bij activiteiten.yohoco@gmail.com. Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus geef je snel op! Toegang is gratis voor leden van YoHoCo; niet-leden betalen € 20 inclusief een lidmaatschap.

Over de documentaire
Het zijn clichés: (netwerk-)generatie Y is egoïstisch, lui, verwend en gemakzuchtig. De jongeren worden geen lid van vakbond, politieke partij of maatschappelijke club. Ze protesteren ook al niet, terwijl Nederland toch voor veel problemen en bezuinigingen staat. Maar zet de netwerkgeneratie zich misschien niet op een hele andere manier in voor de samenleving?

In de documentaire ‘Weg van de barricaden’ volgen we vier rolmodellen van de generatie van Joop Hazenberg. Aan bod komen ‘Dominee aan de Zuidas’ Ruben van Zwieten, ondernemer in duurzaamheid Aart van Veller, lijsttrekker Yesim Candan van partij één, en de vrijwilligers van de Weekendschool. Zij belichamen de maatschappelijke betrokkenheid 2.0: een combinatie van idealisme en ondernemerschap. Maar accepteert ‘het systeem’ wel deze instelling?

Over Joop Hazenberg
Schrijver en spreker Joop Hazenberg (1978) is met het veranderingsconcept Change Generation begonnen, om in te spelen op de behoefte aan vernieuwing en verfrissing waar zoveel organisaties op zoek naar zijn. Hij is hierbij géén politiek dier en evenmin een beschouwende denker die het liefst op een studeerkamer zit om doorwrochte epistels te schrijven die niemand leest. Joop Hazenberg wil daarentegen juist op een podium staan. Hij heeft regelmatig een tijdelijke, actieve rol bij bedrijven en overheden die op zoek zijn naar duiding van de grote veranderingen in de wereld. Maar ook klimt hij op het podium en in de pen om inzicht te geven in de drives van zijn generatiegenoten.

Betrokken en energiek, inspirerend en uitdagend zijn de labels die zijn teksten en optredens steevast krijgen. Op basis van jarenlange ervaring in het Haagse spel bij de Kamer, ministeries en de journalistiek weet hij haarfijn de problemen aan te wijzen in politiek en bestuur, in oude hiërarchische structuren in overheid en bedrijfsleven. Als begin-dertiger kan Joop de tijdgeest van zijn generatie verwoorden en mijdt daarbij de confrontatie niet. Zolang het doel maar overeind blijft: een dynamischer en optimistischer Nederland.

07 juni 2011

Donderdag 9 juni - borrel & taartreiking

Op donderdag 9 juni organiseert YoHoCo een borrel. Deze borrel wordt gehouden bij Barlow (Plein 15-16) en begint om 17.30 uur. Tijdens deze borrel zal de enige echte YoHoCo-taart worden overhandigd aan het 100ste YoHoCo-lid. Ben je benieuwd wie dat is of heb je gewoon zin in een gezellig avondje, komt dan langs bij Barlow. De eerste drankjes zijn voor rekening van YoHoCo. We rekenen op jullie komst!