13 november 2013

Save the date: het kerstdiner 2013

Op donderdagavond 12 december 2013 vindt het beroemde YoHoCo-kerstdiner weer plaats. Nadere informatie en de mogelijkheid om je aan te melden volgt, maar blokkeer deze avond alvast in jouw agenda!

Bezoek Tweede Kamer - woensdag 27 november

Nadat we in februari van dit jaar al op bezoek zijn geweest bij de Eerste Kamer, gaan we in november op bezoek bij de Tweede Kamer. Tijdens het bezoek krijgen we een korte rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer, bezoeken we een debat in de plenaire zaal en zullen ambtenaren van de Dienst Verslag en Redactie en het Bureau Wetgeving vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden. Op woensdag 27 november, tussen 12.00 en 14.00 uur brengen we een bezoek aan dit Hoge College van Staat. Meld je snel aan via activiteiten.yohoco@gmail.com, want er is beperkt plaats. Vermeld bij je aanmelding je voor en achternaam en alle voorletters zoals deze op je identiteitsbewijs staan. De uiterste aanmelddatum is 24 november 2013.

Talent gezocht voor bestuur 2014 en reiscie 2014!

Bestuur 2014
Het bestuursjaar 2013 begint zijn einde te naderen en daarmee is een bestuurswissel aanstaande. Het huidige bestuur heeft dit jaar met veel plezier leiding gegeven aan YoHoCo, maar een deel daarvan zoekt nu opvolgers om het stokje aan over te dragen. Lijkt het jou leuk om bij alle Hoge Colleges mensen te leren kennen, activiteiten te organiseren en YoHoCo nog groter te maken? Geef je dan op voor een bestuursfunctie! Het bestuur van YoHoCo bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, een bestuurslid reis en twee bestuursleden activiteiten. Mocht je meer informatie willen over een bepaalde functie, dan kan je mailen naar bestuur.yohoco@gmail.com.

ReisCie 2014
Wil jij volgend jaar meehelpen om de studiereis nog leuker te maken dan de fantastische reis van het afgelopen jaar? Barst je van de reisideeën en het organisatorisch talent? Dan is lid worden van de reiscommissie echt iets voor jou! Voor komend jaar is een aantal plaatsen beschikbaar in de reiscommissie. De reis gaat naar Rome of Athene en zal vermoedelijk plaats gaan vinden in oktober 2014 gedurende het Kamerreces. Voor meer informatie kun je mailen naar bestuur.yohoco@gmail.com.

Aanmelden uiterlijk 2 december
Heb je interesse in een functie bij YoHoCo. Mail dan uiterlijk maandag 2 december een korte motivatie en je eventuele voorkeur voor een bepaalde bestuursfunctie naar bestuur.yohoco@gmail.com.

Herfst- en studiereisreünieborrel - donderdag 21 november

De bomen beginnen kaal te worden, de eerste herfststorm hebben we al overleefd en de YoHoCo-leden zijn weer heelhuids teruggekeerd van de studiereis naar Dublin. Iedereen is van harte uitgenodigd om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten onder het genot van een drankje en een hapje! Alle studiereis-deelnemers, leden die niet mee zijn geweest op studiereis en geïnteresseerde niet-leden zijn van harte welkom! De borrel zal plaatsvinden op donderdag 21 november 2013, vanaf 17.30 uur in café De Haagsche Kluis, Plein 20. De eerste drankjes zijn uiteraard op kosten van YoHoCo.

05 november 2013

Studiereis Dublin

De YoHoCo-studiereis naar Dublin was een succes! Van woensdag 23 tot en met zondag 27 oktober waren 25 YoHoCo-leden in de Ierse hoofdstad te vinden voor het bezoeken van de lokale Hoge Colleges van Staat. Wij konden rekenen op een hartelijk ontvangst bij de Ierse varianten van de Algemene Rekenkamer, de Raad van State, de Nationale ombudsman en de Eerste en Tweede Kamer, alsook bij de Nederlandse ambassade. De reiscommissie van YoHoCo dankt iedereen nogmaals voor zijn/haar deelname. Volgend jaar bekleden Italië en Griekenland elk een halfjaar het roulerend EU-voorzitterschap. De studiereis gaat in 2014 dus naar Athene of Rome!