30 oktober 2015

Terugblik: Studiereis

Van 20 tot en 25 oktober waren 22 YoHoCo-leden van vier verschillende organisaties op studiereis in Riga. We hebben bezoeken afgelegd aan het Parlement, de Rekenkamer, het Hooggerechtshof, de Ombudsman en de Nederlandse ambassade. De ontvangst bij de bezoeken was hartelijk en we kregen  interessante informatie te horen over hoe de instellingen te werk gaan en met welke casussen ze te maken hebben. Ook was er voldoende tijd om Riga te verkennen. Zo hebben we een fietstocht door de stad gemaakt onder begeleiding van twee goed ingewijde en humoristische fietsgidsen. En natuurlijk heeft deze YoHoCo-delegatie ook diverse horecagelegenheden in Riga uitgeprobeerd. Kortom: de studiereis was zeer geslaagd.

Terugblik: Pubquiz

Op dinsdagavond 6 oktober nam een tiental YoHoCo leden deel aan de pubquiz bij  de Fidler. Na een gezellig etentje gingen de teams Dickies en Ocohoy de strijd aan met elkaar en de andere deelnemende teams. Onder het genot van een drankje werden vragen beantwoord over onder meer eten, hedendaagse geschiedenis en topografie. Wisten jullie bijvoorbeeld dat New York het treinstation heeft met het grootste aantal perrons ter wereld(44)? Hoewel de eindoverwinning van de Pubquiz niet aan de YoHoCo-teams toekwam, kijken we terug op een geslaagde en gezellige avond!


Terugblik: Maatschappelijke activiteit

Op woensdagavond 30 september 2015 hebben drie enthousiaste YoHoCo leden de handen uit de mouwen gestoken en de Voedselbank Haaglanden geholpen met het inpakken van voedselpakketten voor mensen in de regio Den Haag die onder de armoedegrens leven. Aan een "lopende band" werden, samen met andere vrijwilligers, 650 kratten gevuld met allerlei voedingsmiddelen. Er werd hard doorgewerkt, maar het was ook zeker gezellig. Mocht je zelf vrijwilliger willen worden kijk dan op http://haaglanden.voedselbankennederland.nl/nl/vrijwilliger-worden.html.