07 mei 2010

Dinsdag 11 mei - Last-minute bezoek filmhuis

In de animatiespeelfilm Fantastic mr. Fox naar een verhaal van Roald Dahl raakt Wes Anderson de juiste toon tussen de mensen- en dierenwereld, tussen humor en ernst. Jong en oud kan zich laten betoveren door de fantastische hoofdpersoon die slechts dertig centimeter lang is en het desondanks opneemt tegen de locale grootmachten, de boeren Bolus, Bits en Biet.  

Mr. Fox belooft zijn vrouw plechtig dat hij op het rechte pad zal blijven. Ze leiden een idyllisch leventje, maar enige tijd na de geboorte van hun zoontje Ash komen bij Mr. Fox de instincten weer boven: een vos verliest immers wel zijn haren, maar nooit zijn streken. Om aan voedsel te komen gaat hij op rooftocht bij verschillende boerderijen. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer de schade moeten opnemen, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de booswicht voorgoed uit de weg ruimen, maar hun kruistocht brengt het bestaan van de hele dierengemeenschap in het bos in gevaar. Mr. Fox moet alle zeilen bijzetten om de aanvallen te pareren en samen met de heren Das, Konijn en Wezel zint hij op keiharde vergelding.

YoHoCo bezoekt deze film op dinsdag 11 mei en jij kan gratis mee! De film heeft veel lovende recensies gekregen en twee Oscarnominaties in de wacht gesleept, dus de film is vast de moeite waard! Meld je snel aan via activiteiten.yohoco@gmail.com, want het aantal plaatsen is beperkt.


Datum en tijdstip: Dinsdag 11 mei, verzamelen om 19.15 uur. (De film begint om 19.30 uur en duurt 87 minuten.)
Locatie: Filmhuis Den Haag, Spui 191
Aanmelden: activiteiten.yohoco@gmail.com
Kosten: Geen voor YoHoCo-leden! (niet-leden onder de 37 jaar betalen 20 euro inclusief lidmaatschap voor 2010)