23 mei 2010

Woensdag 26 mei - Debat Tweede Kamer Verkiezingen

Welke partij biedt het beste toekomstperspectief voor Nederland? Helpt dat nou, die plannen in de verkiezingsprogramma's voor reorganisatie van de overheid of gaat het niet ver genoeg? En waar moet ik nou als jonge ambtenaar eigenlijk op stemmen; wie overtuigt mij live?

Voor YoHoCo leden is een beperkt aantal plaatsen in de Oude Zaal van de Tweede Kamer gereserveerd. Wees er dus snel bij!

Programma:
17.00 – 17.20 ontvangst met koffie en thee
17.20 – 17.30 opening
17.30 – 18.30 debat tussen kandidaten
18.30 – 19.30 afsluitende borrel

Na het succesvolle debat rond de gemeenteraadsverkiezingen in februari organiseert YoHoCo op 26 mei vanaf 17:00 uur een landelijke variant waar antwoorden komen op bovenstaande vragen van politici zelf! Wederom organiseren wij dit evenement met andere jongverenigingen (te weten: JongOCW, De Jonge Vossen, Booming BZK, en JongSZW). De insteek van het live debat is de toekomst van het openbaar bestuur. Dit is natuurlijk relevant voor alle jonge ambtenaren werkzaam bij de Hoge Colleges. Deelnemers zijn onder andere ex-staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA), Rik Grashof (GroenLinks, oud wethouder van Rotterdam) en Rouvoet’s politiek-assistent, Reinier Koppelaar. Spoedig zullen nog namen van de overige deelnemers bekend worden gemaakt. Mark Frequin (dgWWI bij VROM) zal het debat scherp gaan leiden en de kandidaten uitdagen om echt stelling te nemen. Voor YoHoCo leden is een beperkt aantal plaatsen in de Oude Zaal van de Tweede Kamer gereserveerd. Wees er dus snel bij!

Tijdstip: vanaf 17.00 uur
Locatie: Oude Zaal Tweede Kamer, Binnenhof 1A
Deelname: Het bijwonen van het debat is gratis voor leden van YoHoCo. Aanmelding vooraf is vereist en het aantal plekken is beperkt. Stuur dus snel een e-mail naar activiteiten.yohoco@gmail.com.